lördag 29 mars 2008

HG,igen...

Jaha, fortfarande inte någon som tagit tag i bloggskrivandet, kom igen nu tjejer!:)

ligger helt död nu här hemma och orkar lixom inte ta tag i någonting, vill bara sova och kanske inte vakna tills på tisdag då det är träning:)
den här matchen kändes i benen efter intervallträningen, som för övrigt är över! iaf dom lååånga intervallerna.
annars så tycker jag att vi ska vara nöjda med matchen, vi vann ju lixom mot ett väldigt bra spelande lag.
Nej nu tror jag att jag ska dra ner till soffan och softa sönder ikväll!!! Syns på Tisdag om inte annat// Hanna #7

måndag 24 mars 2008

HG...

Jaha, då var det väl dags att ta tag i bloggskrivandet och hålla fast vi det också. tycker det är lite tunnt med inlägg än sålänge.
jag har inte riktigt kommit på vad jag ska skriva än, men eftersom att janne sa att jag skulle skriva lite om den"roliga" försäsongsträningen kanske jag får se till att göra det med:)
vad jag vet kan det ju inte finnas någon fotbollsspelare som tycker att försäsongen verkligen är rolig. det tycker definitivt inte jag iallafall. men efter en löpträning så känns det riktigt skönt i kroppen så man bara vill hem och lägga sig i en varm skön säng och sova!
just nu håller vi på att springa, hmm hur långt är det egentligen? 400 m? ungefär 8 ggr. sen en fotbollsträning efter det. men jag tycker verkligen att vi springer på bra tjejer och det är inte långt tid kvar nu, så kämpa på! som Asta sa till mig, tror det var första löpträningen efter min förkylning." Tänk på sommaren så går det lättare". det har jag faktiskt gjort ett par gånger och det går lite lättare ärligt talat, om man tänker positivt. Så, TACK Astrid för den bra idèn även att du kanske inte tyckte att den funkade för dig;)

annars så spelade vi ju mot LFC idag, hmmm vad ska man säga om den matchen...?bara att bryta ihop och komma igen!

nej men nu tycker jag att jag ahr skrivit tillräkligt så, vi syns imorgon på träningen med ännu en löpträning att se fram emot! ha det gött// Hanna"HG" Gustafsson

Helen här..

Tänkte berätta vidare om långfredagskvällen som Lina var inne och nämnde. Det var en händelserik kväll och den bjöd på mycket roligheter. Det var dock synd att vi inte var fler tjejer från laget som kunde vara med. Hemma hos Emma var det först middag, mycket spelande - våghals bland annat (haha, någon kanske fick något konstigt sms eller samtal under kvällens gång) och sen en intressant avslutning hos kentykillarna i sätravallen. Nog pratar om den kvällen, men jag har i alla fall hört att det pratas om att den måste göras om! :D.. Nu sitter jag här och ska snart börja ta sikte mot bussen för att åka till ryd, skulle bara ta en snabbglutt på hemsidan om det hänt något på den sen sisst jag var inne. Jag hoppas det blir en bra och spännande match mot LFC idag på konstgräset klockan 14.00. Just nu ser det dessvärre väldigt snöigt ute men jag hoppas på vi ändå får genomföra matchen och att jag får lite speltid! ha det bra.

lördag 22 mars 2008

linas intressanta blogginlägg!!

hej alla bloggnördar. Ja tänkte bryta isen genom att lägga in ett blogg inlägg och berätta om hur linas lördag har sett ut. Efter en ganska sen kväll hos a-lagets herrar så gick jag upp kl´9.44 för att göra mig iordning för stan med min köra moder som gärna ville gå med mig. Så vi går lite på stan till klockan blir 13.45 där efter åker vi hem till vårat gula plåthus på uttergatan. fick med mig ett linne och en kjl hem från stan. så nu har jag städat mitt rum, verkligen inte frivilligt, men efter mkt tjat så blev det ju i alla fall gjort. så nu väntar jag och övriga familjen på våra gäster som ska komma kl17.00. hela laget är bjudna om ni vill KOM ;D. Hade tänkt att proppa i mig onyttigheter idag till att börja med en aptitretarenärmaresagt en skaldjursmacka sedan när vi kommer in på varmrätten så blir det kött och potatisgratäng och till efterrätt så blir det en mkt kaloririk daimtårta MMHH får vell springa lite exta intervaller sen på tisdag, NOT. hade även böhövt plugga biologi på lovet men klantig som jag är så glömde jag min biologibok o skolan. blir att fördjupa mig i matten feter som att jag redan hade en mattebok hemma. ska bli ett rikigt snille på matte så ingen kommer någonsin att kunna lura mig om att jag har mer intervaller kvar än jag verkligen har. Nu blev det ju alderless förlite snack om fotboll men de behöver man paus från också. nu hördejag att pappa ropade något om mat HEJ DÅ!!!

söndag 16 mars 2008

Maddis sa

Är väldigt förväntansfull för det kommande fotbollsåret. Ska bli spännande och se vad det här laget kan åstadkomma i år. Vill egentligen bara sätta igång och börja spela seriematcher redan nu. Men än är vi inte riktigt klara med förberedelserna inför seriestarten. Vi är just nu mitt uppe i förssäongsträningen med härliga intervallpass och krävande fotbollsträningar. Två träningsmatcher är nu även avverkade, den första mot Kumla ett annat div-2 lag som gav goda indikationer på att vi kommer bli ett spelande lag med en bra variation av spelare som alla kan bidra med olika kvaliteter och kunskap. Det blev en säker seger med 2-0 och gav en bra magkänsla inför kommande seriespel.Sedan kom träningsmatch nr två som jag och jag antar även resten av mina lagkamrater inte är lika lyriska över. Även fast Malin gör en jätte bra match i målet och alla i laget verkligen försökte var förlusten inte så mycket att prata om. Problemet var väl att vi alla chockades av hur mycket Kentys P-93 lag hade vuxit sedan förra året, för det var minsann inga småpojkar vi mötte den här gången. De var helt enkelt lite för starka och snabba för att vi skulle komma igång med vårat spel. Men försvarsspel fick vi alla fall träna på en hel del så det var väl lite positivt, fast i sanningens namn är jag mest glad över att vi kom därifrån utan att någon av oss fick allvarligare skador för det smällde rätt bra ibland. Och det berodde inte endast på att de var starkare utan också på att vi inte behärskade deras tempo i vissa situationer så det blev en del klidtacklingar från vår sida som träffade allt annat än bollen. Fast på nåt sätt blir man ju ändå glad när man ser sina lagkamrater satsa hundra i varje situation även fast de möter en kille som är huvudet längre än oss själva. Det vi får ta med oss från den här matchen är att om vi fortsätter gå in med kropp som vi gjorde mot killarna kommer vi inte förlora många närkamper under resten av året.Nästa träningsmatch spelas mot LFC vilket lär bli en tuff match även det, men det ska bli kul att få veta hur vi står oss i jämförelse med dem……………./Madelene Nordén
den 16 mars 2008 19:01

Funderingar

Äntligen är träningsmatcherna igång efter en lång väntan. Träningsmatcherna är ett försök att testa spelare på olika platser och att få in ett spelsystem som vi tror på. Det är viktigt att både spelare och ledare tror på ett spelsystem och förstår hur vi spelar. Jag tycker att det är för stor fokusering på olika siffror i spelsystem. Olika lag testar "spelsystem" med en massa olika siffrorsom egentligen betyder samma sak när man sen får stryk i testmatcherna så kommer kritiken som ett brev på posten. Tror man som tränare på ett visst sätt att spela så måste man hålla fast vid det och sälja in det hos spelarna så dom också tror på det och strunta i vad åskådarna tycker.Jag har noterat att Saltängen får kritik för att dom spelar 4-5-1 tror dom att det funkar för dom att spela så måste dom få lite tid på sig att spela in ett spel som dom tror på.Jag kan ha fel eller.Janne

Soccergrisen

Postat av: Soccergrisen
Man blir lite sur på LFC:s usla rapportering från sina egna träningsmatcher, där varken startelva eller avbytare redovisas. Därför hade ingen utanför LFC och LKDFF en susning om att Jennifer Schill fick hoppa in i matchen mot AIK! Det är nog TIME att säga ett sanningens ord till webbansvariga inom LFC...:(Annars tycker jag att Kentys Janne L. sköter sina webbplikter föredömligt: Alert, samlad och alltid trovärdig! :)

Första inlägget

Testar att skriva för att se om det funkar.